Tyred

Enklare däckköp på nätet

Tyred

Tyred.se är en däck- och fälgbutik på nätet som grundades av Nettodäck i Oskarshamn med kunskap och erfarenheter av däck och fälgar sedan 1992. Kvalitet och säkerhet är ledord som står starkt i företaget och dess produkter.

Uppdraget

Nettodäck i Oskarshamn hade haft sin fysiska verkstad i mer än två decennier och tiden var inne att erbjuda sina produkter och tjänster via nätet. Det finns en handfull riktigt starka aktörer på marknaden, så uppdraget var tydligt; Skapa Sveriges bästa däck- och fälgbutik på nätet.

Vårt arbete:

Strategi
Koncept & design
kontakt-rikard

Vill du veta mer?

Rikard Petersson
+46 70 798 89 35
rikard@define.se

I samarbete med

Easyfy

Vad skulle vi uppnå?

Uppdraget inleddes med strategimöten i syfte att arbeta fram en strategi för uppdraget.

Hjälpa kunden att välja rätt produkt till sin bil

Minska det uppfattade krångel som däckbyte innebär

Öka kunskapen och tryggheten hos kunderna om däck och fälgbyte

Hur ser branschen ut?

För att kunna nå upp till de mål som vi identifierat behövde vi ta reda på hur branschen ser ut. Genom en benchmark skapade vi en tydlig bild över detta.

Koncept, manér & funktionalitet

I detta skede inleddes idéarbetet med att ta fram koncept. En viktig del var att göra det enkelt för besökaren att hitta rätt däck och fälg till just sin bil. Att veta vilka däck och fälgar man kan ha till sin bil är inte alltid det lättaste, då det finns många varianter och specifikationer att ta hänsyn till. Vår utmaning låg i att på ett bra sätt hjälpa besökaren att göra rätt i sitt val. Både kunskap och trygghet spelade en stor del här.

Flera olika koncept arbetades fram i syfte att snabbt pröva vad som funkade och vad som behövde förbättras. Koncepten förfinades allteftersom vi tillsammans med kunden arbetade oss framåt.

Skissande av olika layoutkoncept

Från papperskoncept till digitala layouter

De bästa konceptskisserna omvandlades till digitala wireframes. Informationsstrukturen och sidlayouter fastställdes.  Ett gränssnitt växte fram och vi började här arbeta fram detaljerna i hur tjänsten skall se ut och fungera.

Att göra så att webbplatsen fungerade lika bra i mobilen som i surfplattan var givet. Det är vid många tillfällen som man som besökare kan komma i kontakt med sidan förutom vid rena köptillfällen, exempelvis om man letar information eller bara kollar runt efter lite information. Då kan besökaren lika gärna sitta på bussen eller i soffan.

Införliva varumärket

I och med att Tyred var nystartat fanns det ingen färdigställd identitet att utgå ifrån, utan enbart en logotyp. Vi arbetade fram en färgpalett för att få rätt estetik och känsla samt som stödjer alla de olika digitala manér som krävs i en e-handelslösning.

Tillsammans med Tyred tog vi fram tre olika färgmanér för webbplatsen. Här såg man tydligt hur mycket saker kan skilja sig åt i kommunikationen bara genom att skruva på färgerna. Till sist bestämde vi oss för att gå vidare med denna blå-orangea kombinationen.

Tillsammans med Easyfy fortsatte vi med utvecklingen och implementeringen av webbplatsen.

Resultatet

Genom mata in sitt registreringsnummer på sin bil så gör vi det möjligt för användaren att bära med sig och filtrera det som visas på siten utifrån den bil du har, på så sätt visar vi bara det som är relevant för besökaren vilket skapar en bättre upplevelse.

Det togs även fram en konfigurator där besökaren steg för steg får välja biltyp, däck och fälg för att bygga ihop ett komplett hjulpaket som funkar perfekt till sin bil. Enklare än så blir det inte att köpa nya däck!

Genom en responsive-lösning minskade vi besökarnas ”tröskel till köp” då webbplatsen anpassar sin layout beroende på vad man besöker den med.

kontakt-rikard

Vill du veta mer? Prata med Rikard.

Vi pratar gärna igenom dina frågor och funderingar. Tveka inte att höra av dig!

Rikard Petersson
+46 70 798 89 35
rikard@define.se